Το IOC και το CIA ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής

Το CIA συνεργάζεται και πάλι με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας για να ενσωματώσει στοιχεία από προηγούμενες δράσεις του IOC που αφορούσαν την κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής

0

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) και το Ινστιτούτο Γαστρονομίας της Αμερικής (CIA) σε συνεργασία με το Menus of Change University Research Collaborative (MCURC) εγκαινιάζουν σήμερα την ψηφιακή καμπάνια του έργου “Ελαιόλαδο και η μελλοντική Κουζίνα των λαχανικών”: Έρευνα, Εκπαίδευση και Ψηφιακά μέσα.

Αυτή η πρωτοβουλία του 2021 βασίζεται στο πλαίσιο της πρόσφατης Δημοσίευσης (2019) του CIA, «Olive Oil and the Plant-Forward Kitchen: Inspiration from the Mediterranean Diet for Contemporary American Cooking», με έμφαση στις τεχνικές και μαγειρικές γνώσεις που απαιτούνται για να βελτιωθεί η ποιότητα του φαγητού στις ΗΠΑ.  Για τη νέα αυτή πρωτοβουλία, το CIA συνεργάζεται και πάλι με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας για να ενσωματώσει στοιχεία από προηγούμενες δράσεις του IOC που αφορούσαν την κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής σε υγιεινές σάλτσες μαγειρικής, πάντα με βάση το ελαιόλαδο και με υλικά φυτικής προέλευσης όπως λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και μπαχαρικά.

Το Culinary Institute of America είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαγειρικά ινστιτούτα στον κόσμο, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1946 ως μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ειδικεύεται σε προγράμματα μεταπτυχιακών, πτυχίων, συνεργασιών, μεταπτυχιακών πιστοποιητικών και προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης, μαγειρικές τέχνες, αρτοποιία και ζαχαροπλαστική καθώς και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων. Επίσης πραγματοποιεί μελέτες τροφίμων, κρασιού και ποτών, καθώς και μελέτες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός διακυβερνητικός οργανισμός αφιερωμένος στο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές που δημιουργήθηκε το 1959 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Το Συμβούλιο συμβάλλει στην υπεύθυνη, βιώσιμη ανάπτυξη της ελαιοκαλλιέργειας και χρησιμεύει ως Παγκόσμιο Φόρουμ για τη συζήτηση θεμάτων χάραξης πολιτικής και την αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων στον Παγκόσμιο ελαιοκομικό τομέα.

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια είναι παντελώς απούσα από το το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας αφήνοντας όλο το χώρο ελεύθερο ώστε να ισπανο-αραβο-τουρκο κρατείται, με ό,τι συνεπάγεται αυτή η πραγματικότητα και για την προώθηση και τις ελληνικές εξαγωγές.