Το IOC και ο FAO υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τον ελαιοκομικό τομέα

0

To Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) και o Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), επισημοποίησαν τη συνεργασία τους, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα. Οριστικοποίησαν μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη κατά τη Σύνοδο Ολομέλειας της 113ης συνόδου του Συμβουλίου των Μελών του IOC, η οποία υπογράφηκε από τον Abdellatif Ghedira, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του IOC και τον Mohammed Manssouri, Διευθυντή του Κέντρου Επενδύσεων του FAO, σε ζωντανή τηλεδιάσκεψη από τα κεντρικά γραφεία των δύο Οργανισμών σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Ως στρατηγικοί στόχοι του Memorandum που υπογράφτηκε τέθηκαν οι εξής:

1.Ανάπτυξη προγράμματος δραστηριοτήτων με σκοπό την αύξηση των “όπλων” στα χέρια θεσμικών (ινστιτούτων) και ιδιωτικών φορέων που επιδιώκουν να καινοτομήσουν σε όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου.

2.Η από κοινού αξιοποίηση της γνώσης που υπάρχει τόσο στον IOC όσο και στον FAO, με σκοπό την αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella Fastidiosa

3.Η από κοινού συνεργασία των μελών των δύο Οργανισμών, με σκοπό την διατήρηση της γενετικής βιοποικιλότητας των διαφορετικών ειδών ελιάς ανά τον κόσμο.

4.Η από κοινού συλλογή και διάδοση σαφών και αληθινών πληροφοριών και στατιστικών γύρω από την αλυσίδα εφοδιασμού και την αγορά ελαιολάδου.

Πηγή: Newsletter Ιουνίου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου

Προχθές δημοσιεύτηκε και το μηνιαίο Newsletter του IOC με ποικίλη θεματολογία και στατιστικά.

Μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ