Το Ουζμπεκιστάν γίνεται μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) αποτελεί τη μόνη διακυβερνητική οργάνωση στον κόσμο, που ενώνει τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο τόσο του ελαιολάδου όσο και της επιτραπέζιας ελιάς.

0

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) αποτελεί τη μόνη διακυβερνητική οργάνωση στον κόσμο, που ενώνει τις χώρες παραγωγής και τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο τόσο του ελαιολάδου όσο και της επιτραπέζιας ελιάς.
Από τις 31 Αυγούστου προστέθηκε ένα νέο μέλος στο Συμβούλιο αυτό, το Ουζμπεκιστάν, όντας το 18ο κράτος- μέλος του συγκεκριμένου οργανισμού (ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ).
Στο περιθώριο της συμφωνίας αυτής, ο Τυνήσιος Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, Abdellatif Ghedira, σημείωσε: “Με την επιβεβαίωση της συμφωνίας με το Ουζμπεκιστάν, η χώρα γίνεται πλήρες μέλος του IOC και θα μοιράζεται τους στόχους και τις υποχρεώσεις αυτού του σημαντικού διακυβερνητικού Οργανισμού, του μεγαλύτερου forum ελαιοκομίας παγκοσμίως.”
Η επόμενη Σύνοδος του Συμβουλίου θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα στα τέλη Νοεμβρίου, η οποία θα περιλαμβάνει και το νέο του μέλος.

πηγή: Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC)