Πάνω από το 60% των προϊόντων της Nestlé είναι ανθυγιεινά

Οι FT επισημαίνουν μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestlé επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.

0

Στην, εσωτερική, παραδοχή ότι πάνω από το 60% των προϊόντων της (τρόφιμα και ποτά) δεν πληρούν ένα «αναγνωρισμένο όριο της υγείας» και ότι «ορισμένες από τις κατηγορίες προϊόντων δεν θα είναι ποτέ «υγιή» προχώρησε η Nestlé, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times και του Reuters.

Οι FT επισημαίνουν πως μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών φέτος, λέει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestlé από έσοδα, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.

Το εν λόγω σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα έως πέντε αστέρια και χρησιμοποιείται στην έρευνα από διεθνείς ομάδες όπως το Ίδρυμα Πρόσβασης στη Διατροφή.  Στο συνολικό «πορτφόλιο» τροφίμων και ποτών, περίπου το 70% των προϊόντων διατροφής της Nestlé δεν κατάφερε να καλύψει αυτό το όριο, αναφέρεται στην παρουσίαση, σύμφωνα πάντα με τους FT, μαζί με το 96% των ποτών – εξαιρουμένου του καθαρού καφέ – και το 99% της ζαχαροπλαστικής και παγωτού της Nestlé.

Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82% των νερών και το 60% των γαλακτοκομικών να πληρούν το όριο.

«Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στα προϊόντα μας. . . [αλλά] το χαρτοφυλάκιό μας εξακολουθεί να έχει χαμηλές επιδόσεις έναντι των εξωτερικών ορισμών της υγείας σε ένα τοπίο όπου η ρυθμιστική πίεση και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ανεβαίνουν στα ύψη», ανέφερε η παρουσίαση.

Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν τη βρεφική φόρμουλα, την τροφή για κατοικίδια, τον καφέ και το τμήμα της επιστήμης της υγείας, το οποίο κάνει τρόφιμα για άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των συνολικών ετήσιων εσόδων της Nestlé.

Τα ευρήματα έρχονται τη στιγμή που οι κατασκευαστές τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια πίεση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη της Nestlé εξετάζουν ποιες νέες δεσμεύσεις θα αναλάβουν για τη διατροφή και σκοπεύουν να αποκαλύψουν τα σχέδια τους φέτος.

Πηγή: https://tvxs.gr/

Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές ειδήσεις που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Όχι μόνο γιατί επιβεβαιώνει το γνωστό “αν ξέραμε τι τρώμε” αλλά και σαν δείγμα πραγματικής, ερευνητικής, αδέσμευτης δημοσιογραφίας. (ΒΖ)