Καινοτομία με στερεό λίπος που έχει ως βάση το ελαιόλαδο

0

Στερεό λίπος με βάση το ελαιόλαδο

Η εταιρεία Healthy Food Ibérica ανέπτυξε ένα στερεό λίπος με βάση το ελαιόλαδο που παρέχει μια λύση στη βιομηχανία τροφίμων και τους καταναλωτές όπως και στη HORECA που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στα άλλα στερεά λίπη (σπορέλαια, ζωϊκά). Το νέο προϊόν έχει λάβει το βραβείο Hazi υγιεινής διατροφής στην πρώτη έκδοση των FoodTech Innovation Awards 2021, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Expo FoodTech, στο Μπιλμπάο.

Πρόκειται για βραβεία που αναγνωρίζουν το έργο και την αριστεία στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών εταιρειών που έχουν δεσμευτεί στην καινοτομία και προσαρμόζονται στη νέα εποχή της ψηφιοποίησης.

Η τελετή απονομής των βραβείων συγκέντρωσε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, συνεταιρισμούς, ιδιώτες και εκπροσώπους ιδρυμάτων.

Δημόσιος και ανοιχτός διαγωνισμός καινοτομίας σε γεωργικά τρόφιμα στην Ανδαλουσία

Ο Ανδαλουσιανός Οργανισμός Γεωργίας και Διαχείρισης της Αλιείας (Agapa), που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, προκήρυξε τον πρώτο ανοιχτό διαγωνισμό καινοτομίας σε γεωργικά τρόφιμα, αυστηρά για διατροφικά θέματα της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας.

Πρόκειται για μια σύμβαση με προϋπολογισμό άνω των 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει διάρκεια 3,5 ετών και όπως δήλωσε η υπουργός Carmen Crespo «θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ποιοτικού ελέγχου ελαιολάδου και θα εξερευνήσει καινοτόμες λύσεις που απασχολούν πολλά χρόνια τον τομέα της επιθεώρησης γεωργικών τροφίμων».

Η Crespo εξήγησε ότι «η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία των δημοσίων συμβάσεων καινοτομίας και επεσήμανε πως μέσω αυτού του νέου μέσου σύναψης συμβάσεων, επιδιώκει τον διπλό στόχο του εκσυγχρονισμού της διοίκησης και της προώθησης της καινοτομίας – Έρευνας & Ανάπτυξης (R & D).