Έξι νέα Εθνικά Σήματα Πιστοποίησης παρουσίασε ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Θα απαιτηθεί η μακροχρόνια σταθερή συστράτευση όλων των εμπλεκομένων και άφθονοι χρηματοδοτικοί πόροι για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

0

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (7/9/2021) παρουσιάστηκαν τα νέα Σήματα Πιστοποίησης “Agro” μέσω των οποίων επιδιώκεται η ανάδειξη της ποιότητας και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, ανταποκρινόμενα παράλληλα στις απαιτήσεις των καταναλωτών για ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα.

Ειδικότερα, έχουν διαμορφωθεί 6 νέα σήματα Agro, που είναι τα εξής:

  • Agro 2-5: Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης για προϊόντα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Όπως τόνισε και ο κ. Θωμάς Αραπογιάννης (TUV HELLAS): “με το 2.5 η πιστοποίηση περνά από το επίπεδο της καλλιέργειας και στο τελικό προϊόντος”
  • Agro 8: Εθνικό Σήμα Πιστοποίησης για την παραγωγή πιστοποιημένου χοιρινού κρέατος
  • Agro 9: Εθνικό Σήμα Πιστοποίησης για την παραγωγή προϊόντων προστατευόμενων περιοχών δικτύου Natura 2000
  • Agro 10:Εθνικό Σήμα Πιστοποίησης για την παραγωγή τοπικών προϊόντων. Ο κ. Γεώργιος Μπόσκου σημείωσε ότι σε αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνονται κατηγορίες όπως τα γλυκά κουταλιού, αλλαντικά, ξηροί καρποί κ.ά.”.
  • Agro 11: Εθνικό Σήμα Πιστοποίησης για την παραγωγή προϊόντων από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής
  • Agro 12: α)Εθνικό Σήμα Πιστοποίησης για την παραγωγή ψαριών θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας
    β) Εθνικό Σήμα Πιστοποίησης για την παραγωγή ψαριών λιμνοθάλασσας

Τα 6 νέα σήματα έρχονται να προστεθούν σε μια ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά. Θα απαιτηθεί η μακροχρόνια σταθερή συστράτευση όλων των εμπλεκομένων και άφθονοι χρηματοδοτικοί πόροι για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Το Δελτίο Τύπου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την εκδήλωση μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:   Δελτίο Τύπου_ NEA AGRO