Βιομάζα προερχόμενη από ελαιώνες τροφοδοτεί με ενέργεια εργοστάσιο της Heineken

0

H Heineken ανακοίνωσε πως το εργοστάσιό της στην Χαέν της Ισπανίας είναι το πρώτο στην χώρα που θα τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε ένα μεγάλο βαθμό από βιομάζα που παράγεται από τους ελαιώνες της περιοχής.

Το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να παραλάβει μέχρι και 6.000 τόνους από υπολείμματα κλαδέματος σε ακτίνα 90 χιλιομέτρων, με την παραγόμενη ενέργεια να συνεισφέρει κατά 70% στις ενεργειακές απαιτήσεις του συμπλέγματος. Το υπόλοιπο 30% θα παράγεται με την χρήση ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά εγκατεστημένα στην περιοχή.

Κέρδος για την ευρύτερη περιοχή είναι το γεγονός πως μέσω της ασφαλούς απομάκρυνσης των κλαδιών από τους ελαιώνες -και όχι μέσω καύσης- , μειώνονται οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα κατά 4.000 περίπου τόνους σε βάθος χρόνου, που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση ενέργειας μίας μικρής πόλης με 6.500 σπίτια.

Στρατηγικός στόχος της Heineken σύμφωνα με τον Guillaume Duverdier, πρόεδρο της Heineken Ισπανίας, είναι η καθολική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παρασκευή εμφιαλωμένης μπύρας μέχρι το 2025.

Το εργοστάσιο της Χαέν, παράγει 29 εκατομμύρια λίτρα μπύρας ανά έτος, λειτουργεί από το 1921 και απασχολεί 120 ανθρώπους.

Πηγή: heinekenespana.es