Επανάσταση στην ιχνηλασιμότητα του ελαιολάδου με χρήση μικροτσίπ

Το μικροτσίπ θα εξασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα του παραγόμενου ελαιολάδου κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

0

Την ιχνηλασιμότητα του ελαιολάδου με τη χρήση μικροτσίπ φιλοδοξεί να βελτιώσει, σύμφωνα με το Olimerca, ο Ιταλός ελαιοπαραγωγός από την Τοσκάνη Pietro Barachini προτείνοντας μια νέα επαναστατική μέθοδο.

Το μικροτσίπ θα εισάγεται στο ριζικό σύστημα του ελαιόδεντρου, δημιουργώντας μία ψηφιακή ταυτότητα, η οποία τελικά θα εξασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα του παραγόμενου ελαιολάδου κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όπως υποστηρίζει ο Ιταλός παραγωγός, με τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας, το ελαιόλαδο δεν θα μπορεί να παραποιηθεί ή αλλοιωθεί με κανέναν τρόπο, γεγονός που θα απλουστεύσει σημαντικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ελέγχου.

Οι καταναλωτές θα μπορούν μέσω εφαρμογής να δουν όλα τα στάδια της επεξεργασίας του ελαιολάδου μέχρι να φτάσει στα χέρια τους, ενώ θα μπορούν, γνωρίζοντας την προέλευση του προϊόντος, να επικοινωνούν με τον εκάστοτε παραγωγό και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την περιοχή παραγωγής.