Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Δρυς

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

0

Έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δρυς, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Γιώργος Δρυς διετέλεσε βουλευτής Κέρκυρας, υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας με τις κυβερνήσεις Σημίτη του ΠΑΣΟΚ.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, ο Γιώργος Δρυς υπηρέτησε το κόμμα του από πλείστες θέσεις. Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από την σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις δεκαετίες.
Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001), υπουργός Γεωργίας (2001-2004), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων, πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993), γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (από το 1989).
Πηγή: in.gr
Ο Γιώργος Δρυς ήταν αφοσιωμένος στο κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και στους αγρότες και στο συνεταιριστικό κίνημα, διατηρώντας μια δική του, ξέχωρη, καθαρή ματιά. Θυμάμαι την τελευταία φορά που τον είδα τυχαία στο δρόμο, ήταν η εποχή της “σκανδαλολογίας”, ανταλλάξαμε δυο λόγια και μου είπε εμφανώς στεναχωρημένος: “εμένα Βασίλη η γυναίκα μου γέννησε σε δημόσιο νοσοκομείο”.
Στο καλό Γιώργο.
ΒΖ