Εκπαιδευτικό συνέδριο για την κλιματική αλλαγή από το IOC (Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας)

Θα παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση των στρατηγικών που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν.

0

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο της Σαραγόσα (IAMZ) θα οργανώσουν ένα εκπαιδευτικό συνέδριο για την καλλιέργεια της ελιάς και την κλιματική αλλαγή από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2021. Δεδομένης της πανδημίας, τα θεσμικά όργανα των δύο οργανισμών θεώρησαν ότι για λόγους ασφαλείας το συνέδριο πρέπει να διοργανωθεί μέσω διαδικτύου, διατηρώντας παράλληλα στο μέτρο του δυνατού όσο το δυνατόν περισσότερη αλληλεπίδραση μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων.

Το συνέδριο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τις επιπλέον προκλήσεις που προκαλούνται στην ελαιοκαλλιέργεια από την κλιματική αλλαγή και τον τρόπο επιλογής των κατάλληλων ποικιλιών προς φύτευση και καλλιέργεια. Θα προσπαθήσει να δώσει εξηγήσεις και αναλύσεις σχετικά με τη χρησιμότητα μοντέλων και εργαλείων που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την πρόβλεψη των συνεπειών της.

Τέλος, θα παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση των στρατηγικών που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν.

Το συνέδριο απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς επιχειρηματίες, γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους, τεχνικούς συμβούλους και ειδικούς από ιδρύματα Έρευνας & Ανάπτυξης που συμμετέχουν στη διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια.

Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Το δελτίο τύπου της εκδήλωσης (σε Αγγλικά και Ισπανικά) μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Πριν λίγες μέρες διεξήχθη διαδικτυακά υπό την αιγίδα του Forum Ελλάδα 2021 με την συνδιοργάνωση της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), η ημερίδα «Κλιματική αλλαγή και ελαιοκομία», την οποία και μπορείτε να βρείτε -μεταξύ άλλων- στην σελίδα του Olivenews στο Youtube.